Wanneer is Alkmaar City Cleanup 2024?

Alkmaar City Cleanup 2024 wordt dit jaar gehouden van zaterdag 21 september tot en met zaterdag 28 september. Op meer dan 20 locaties in de stad worden schoonmaakacties gehouden waarbij zwerfvuil wordt verzameld.

Hoe kan ik me opgeven voor Alkmaar City Cleanup?

Wil jij in jouw buurt aan de slag voor Alkmaar City Cleanup? Dat kan! Meld je aan via Doe mee of kijk in de speciale Facebookgroep van het evenement, via deze link. Heb je geen Facebook of wil je meer informatie over Alkmaar City Cleanup, stuur ons dan een mailtje via [email protected]

Hoe kan ik handschoenen & vuilniszakken bestellen voor mijn schoonmaakactie? 

Wil jij handschoenen & vuilniszakken bestellen voor jouw schoonmaakactie? Ga dan naar www.supportervanschoon.nl. Nadat je jouw actie hebt toegevoegd, kun je in de supporter(web)shop gratis materialen bestellen. Je betaalt wel voor de verzendkosten. Je kunt ook jouw deelnemers vragen zelf een vuilniszak en een paar tuin - of klushandschoenen mee te nemen. Da's lekker duurzaam.

Hoe kan ik grijpers of een extra afvalpas lenen voor mijn schoonmaakactie?

Stadswerk072 stelt leenmaterialen beschikbaar voor de schoonmaakacties van Alkmaar City Cleanup. Je kunt bijvoorbeeld afvalgrijpers of een extra afvalpas lenen. Je kunt direct een reservering maken via deze link: https://www.stadswerk072.nl/materialen-aanvragen

Hoe kan ik meedoen aan een georganiseerde schoonmaakactie van Alkmaar City Cleanup?

Wil je je aansluiten bij één van de schoonmaakacties van Alkmaar City Cleanup? Dan kun je uiteraard meedoen met één van de vele openbare acties. Meld je aan via Doe mee en kies één van de acties uit de lijst. Of kijk in de speciale Facebookgroep van het evenement, via deze link


Wat is het doel van Alkmaar City Cleanup?

We willen met zoveel mogelijk inwoners, op zoveel mogelijk plekken in de stad, zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen. We willen de stad schoonmaken, aandacht vragen voor de schadelijke gevolgen van zwerfvuil, maar ook laten zien dat afval tegenwoordig een grondstof is voor heel veel nieuwe producten! En tenslotte, samen schoonmaken is zoveel leuker! We wensen iedereen een hele leuke dag!

Hoe geef ik mijn eindresultaat door aan Alkmaar City Cleanup?

We tellen alle acties van Alkmaar City Cleanup bij elkaar op en hopelijk verbreken we het record van vorig jaar! Tel het aantal deelnemers van je actie en weeg het aantal kilo, bijvoorbeeld met bagage-weegschaal of personenweegschaal. Maak een foto en deel deze direct in de Facebook-groep van Alkmaar City Cleanup of stuur deze naar [email protected] direct na je cleanup.

Kan ik prijzen winnen door mee te doen met Alkmaar City Cleanup?

Jazeker, we verloten leuke prijzen onder de deelnemers van Alkmaar City Cleanup. Hoe doe je mee? Maak een actiefoto van jouw schoonmaakactie en deel deze direct in de Facebook-groep van Alkmaar City Cleanup of stuur deze naar [email protected] na je cleanup. 

Kan ik mijn buurt als schoonmaakgebied adopteren?

Ga je vaker schoonmaken in je buurt, dan kun je jouw schoonmaakgebeid adopteren. Je kunt gratis opruimmaterialen lenen bij Stadswerk072 en in aanmerkingen komen voor een vergoeding voor jou en je vrijwilligers. Meld je aan via [email protected] voor meer informatie en deelname. 

Waar kan ik mijn overige vragen over Alkmaar City Cleanup stellen?

Stond jouw vraag niet tussen deze Frequently Asked Questions? Neem dan contact op met de organisatie door een berichtje te sturen naar [email protected] of via onderstaand contactformulier. 

Alkmaar City Cleanup, ik heb een vraag:

Netherlands

I have read and understood the Privacy Policy.