Schone buurt = leuke buurt!

Maak jij samen met je buren, wijkcentrum, school, sportclub of collega's je buurt 4x per jaar of vaker schoon? Adopteer je buurt! Dan ben jij onze nieuwe Schone Buurt Adoptant. 

Je kunt kosteloos opruimmaterialen lenen bij Stadswerk072 zoals afvalgrijpers en afvalzakringen. Reserveer ze hier!

Bestaat jouw groep uit meer dan 3 deelnemers, dan kom je in aanmerking voor een beloning waarmee je voor traktaties of uitjes kunt sparen. Meer weten? Meld je aan!

Ontmoet hieronder een paar van onze Alkmaarse Schone Buurt adoptanten, die ieder op hun eigen manier de buurt schoon houdt.Ontmoet deze Alkmaarse buurtadoptanten!

Plastic Politie

Marjan en Debby van de Plastic Politie maken al sinds 2018 schoon in en rondom de Rekerhout. Met de opruimvergoeding sparen zij voor leuke aanwinsten, zoals een karaoke-set om gezellige buurtavonden te organiseren. Volg @ambachtontour voor hun volgende schoonmaakactie.

Wijkcentrum Daalmeer

Elke maandag & dinsdag gaan de toppers van Wijkcentrum Daalmeer op pad. Zij vinden vooral peuken en oranje lipjes van AA sportdrank, omdat ze rondom het sportveldje schoonmaken. Van de vergoeding willen zij een uitje naar het outdoorpark of Hoenderdael organiseren.

Vinckhuysenschool

De leerlingen van O.B.S. Vinkhuysenschool in West-Graftdijk maken elke 6 weken een schoonmaakrondje. Het sportveld en de parkeerplaats naast school zijn vaste stops op de route en ze vinden altijd wel wat. Met de opruimvergoeding sparen zij voor nieuwe sportspullen.

Fermento Oterleek

Het team van Fermento Oterleek maakt elke week wel een schoonmaakrondje en dat is misschien wel het mooiste rondje van Alkmaar. Ze lopen langs de molen en de ringvaart maar gaan ook vaak de Dorpsstraat in. Met de opruimvergoeding sparen zij voor een gezellig uitje met elkaar.

Wijkcentrum De Rietschoot

Iedere maandagochtend wordt er bij Wijkcentrum de Rietschoot in Koedijk een gezellige cleanupwandeling georganiseerd. Een fijne manier om voor de buurt te zorgen, te bewegen en elkaar te ontmoeten. Bij terugkomst staat uiteraard de koffie klaar.

Regenboogschool

Leerlingen van de Regenboogschool aan de Tochtwaard gaan regelmatig op pad met afvalzakken en grijpers. Bij het sportveldje, de parkeerplaatsen en rondom het skatepark vinden ze het meeste zwerfvuil. Ook zijn ze op school met extra afvalscheiding begonnen, met een aparte bak voor PMD.