Schone buurt = leuke buurt!

Wil jij samen met je buren, wijkcentrum, school, sportclub of collega's regelmatig je buurt schoonmaken, dat kan. Adopteer je buurt! Je kunt kosteloos opruimmaterialen lenen bij Stadswerk072 zoals afvalgrijpers en afvalzakringen. Reserveer ze hier!

Voorwaarden: je maakt minimaal 4x per jaar of vaker schoon en je opruimgebied is 2km2 of groter.

Bestaat jouw groep uit meer dan 5 deelnemers, dan kom je ook in aanmerking voor een beloning waarmee je voor traktaties of uitjes kunt sparen. Meer weten? Meld je aan!Ontmoet deze Alkmaarse buurtadoptanten!

Buurthuis ́t Ambacht

Buurthuis 't Ambacht maakt al sinds 2018 maandelijks schoon met hun #plasticpolitie in het gebied rondom het buurthuis en de Rekerhout. Met de opruimvergoeding sparen zij voor leuke aanwinsten, zoals hun nieuwe karaoke-set om gezellige buurtavonden te organiseren.

Wijkcentrum Daalmeer

Elke maandag & dinsdag gaan de toppers van Wijkcentrum Daalmeer op pad. Zij vinden vooral peuken en oranje lipjes van AA sportdrank, omdat ze rondom het sportveldje schoonmaken. Van de vergoeding willen zij een uitje naar het outdoorpark of Hoenderdael organiseren.

Vinckhuysenschool

De leerlingen van O.B.S. Vinkhuysenschool in West-Graftdijk maken elke 6 weken een schoonmaakrondje. Het sportveld en de parkeerplaats naast school zijn vaste stops op de route en ze vinden altijd wel wat. Met de opruimvergoeding sparen zij voor nieuwe sportspullen.

Fermento Oterleek

Het team van Fermento Oterleek maakt elke week wel een schoonmaakrondje en dat is misschien wel het mooiste rondje van Alkmaar. Ze lopen langs de molen en de ringvaart maar gaan ook vaak de Dorpsstraat in. Met de opruimvergoeding sparen zij voor een gezellig uitje met elkaar.

Wijkcentrum De Rietschoot

Iedere maandagochtend wordt er bij Wijkcentrum de Rietschoot in Koedijk een gezellige cleanupwandeling georganiseerd. Een fijne manier om voor de buurt te zorgen, te bewegen en elkaar te ontmoeten. Bij terugkomst staat uiteraard de koffie klaar.

Regenboogschool

Leerlingen van de Regenboogschool aan de Tochtwaard gaan regelmatig op pad met afvalzakken en grijpers. Bij het sportveldje, de parkeerplaatsen en rondom het skatepark vinden ze het meeste zwerfvuil. Ook zijn ze op school met extra afvalscheiding begonnen, met een aparte bak voor PMD.